Kladdkaka til Morsdag?

Svensk Kladdkaka

 

Dette er en helt totalt fantastisk god kake som hives sammen i løpet av 20 minutter (maks!) Perfekt når du får uanmeldte gjester eller bare MÅ gi etter for søtsuget (og det haster!) eller for dagens anledning: morsdag!

Jeg har eksperimentert litt med hvor mye jeg kan redusere sukkerinnholdet i denne kaken uten å miste den fantastiske smaken (som i stor grad skyldes kakaoen!), og mener også at sukkermengden kan reduseres ytterligere, alt etter hva man foretrekker! 

Jeg har forsøkt å erstatte sukkeret med stevia sukker, men fikk ikke vispet det til skikkelig eggedosis og endte opp med å få en kake som ikke var bløt og saftig i det hele tatt.. 

 

Du trenger:

2 egg

1,5 - 2 dl økologisk rørsukker

1,5 dl hvetemel (kan erstattes med fint speltmel!)

100 g smeltet smør

1 ts vaniljesukker

1 krm bakepulver

4 ss kakaopulver (minst 70 % kakaoinnhold)

 

- Visp egg + sukker til eggedosis

- Vend inn det tørre forsiktig (luftig røre = tørr kake!)

- Rør inn det smeltede smøret til slutt (helst lunkent/avkjølt)

- Hell over i en smurt springform ca 20-25 cm diameter

 

Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 15-17 min (veldig avhengig av stekeovnen...!) 

Sjekk med en gaffel i midten etter ca 12 min, - for å passe på at kaken blir bløt og ikke overstekt! Deigen skal fortsatt sitte igjen på gaffelen, men ikke være rennende)

 

Serveres med vaniljeis, bær, vaniljesaus eller bær, - eller alt sammen! 

#baking #kake #bake #sjokolade #sjokoladekake #Brownie #kakao #Brownies #dessert #kladdkake #mat #oppskrift #kos #gjest #fest #selskap #vertinne #hverdag #luksus #blogg #inspirasjon #tips #kveldskos

3 kommentarer

spisogspar

14.02.2016 kl.10:17

Så kjempegodt ut! Takk for oppskrift :)

Karoline

16.02.2016 kl.14:58

spisogspar: Bare hyggelig! Det er steketiden som er kritisk her, lønner seg å stikke i kaken med en tannpirker ofte så ikke kaken blir overstekt (skal være bløt i midten):) Håper det smaker :)

fotogleden

14.02.2016 kl.14:23

Ooooo nam den så god ut!!!! <3

Skriv en ny kommentar

hits